A+ A A-

Delegacija iz Katara posjetila direktora Uprave za vjerske poslove

11 09 2024 02 posjeta delegacija katar

Delegacija iz Katara koju je predvodio šejh Malallah Abdurrahman Malallah el-Džabir, direktor Uprave za misijsko djelovanje pri Ministarstvu vakufa i vjerskih pitanja Države Katar, i šejh Fahd Ahmed Muhammed Kasim el-Muhammed, šef Odjela za Kur’an i kur’anske znanosti, posjetila je dr. hafiza Mensur-ef. Malkića, direktora Uprave za vjerske poslove Rijaseta Islamske zajednice u BiH.

Gosti iz Katara ovih dana su boravili u našoj domovini Bosni i Hercegovini kao suorganizatori i sponzori 16. takmičenja u hifzu i tilavetu Kur’ana za područje Bosne i Hercegovine.

Ova saradnja dogovorena je prošle godine kada je Islamsku zajednicu u Bosni i Hercegovini posjetio Nj.E. Gānim bin Šāhīn El-Gānim, ministar vakufa i islamskih pitanja Države Katar.

Tokom razgovora gosti su s direktorom Malkićem napravili osvrt i analizu 16. takmičenja te istakli da je bilo izuzetno kvalitetno organizirano i da su takmičari i takmičarke pokazali visok nivo poznavanja Kur’ani-Kerima, što su bitni uvjeti za dobivanje sponzorstva i u narednoj godini, ako Bog da.

Članovi delegacije pokazali su interes i za druge aktivnosti koje se realiziraju putem Uprave za vjerske poslove kao i za projekte koje bi ove dvije uprave mogle organizirati u budućnosti.

Direktor Malkić se zahvalio je na posjeti, a posebno na podršci u sponzoriranju 16. takmičenja u hifzu i tilavetu Kur’ana, te je zamolio goste da prenesu selame i zahvale emiru Države Katar NJ.E. Tamim bin Hamadu Al-Thaniju i uvaženom ministru vakufa i islamskih pitanja Države Katar te bratskom narodu Katara.

Posjeti i sastanku su prisustvovali i dr. Ahmed-ef. Purdić, fetvai emin Islamske zajednice u BiH i Bahrudin-ef. Čolo, voditelj Odjela za džemat i imamet u Upravi za vjerske poslove Rijaseta.

(Preporod.info)