A+ A A-

Rijasetova podrška društveno korisnim udruženjima na području MIZ Zavidovići

Warning: No images in specified directory. Please check the directory!

Debug: specified directory - https://islamskazajednica.ba/galerija/03-07-2024-02-zavidovici-pomoc

Rijaset Islamske zajednice kao društveno odgovorna institucija u BiH kontinuirano pruža podršku udruženjima i organizacijama koje okupljaju ranjive kategorije društva.

Danas su predstavnici Ureda za društvenu brigu, rukovodilac Ibrahim Malanović i stručna saradnica Amela Brdar posjetili MIZ Zavidovići. Tom prilikom su, na poziv Udruženja roditelja djece sa poteškoćama u razvoju "Mala sirena", prisustvovali svečanosti otvaranja novog objekta Centra za djecu i mlade sa poteškoćama u razvoju.

Zahvalnicu u ime Rijaseta, kao jednog od zlatnih donatora za podršku i pomoć u izgradnji Centra, preuzeo je rukovodilac Rijasetovog Ureda za društvenu brigu Ibrahim Malanović.

Prilikom posjete MIZ Zavidovići sa glavnim imamom Izet-ef. Čamdžićem razgovarali su o socijalnoj karti na podrucju Medžlisa, situaciji i potrebama džematlija, te mogućim načininima pružanja pomoći osobama u stanju socijalne potrebe.

Efendija Čamdzić izrazio je zahvalnost na dosadašnjoj pomoći i podršci koju Rijaset pruža.

Također, delegacija je zajedno sa glavnim imamom i sekretarom Medžlisa posjetila Udruženje "Veterani" kojima Rijaset dugi niz godina pruža podršku u radu.

(Preporod.info)