A+ A A-

Održana četvrta vanredna sjednica Rijaseta Islamske zajednice

29 12 2023 03 sjednica rijaseta

Četvrta vanredna sjednica Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini održana je danas u Sarajevu, pod predsjedavanjem reisul-uleme Husein-ef. Kavazovića.

Na sjednici je usvojen prijedlog za utvrđivanje visine sadekatul-fitra za ramazan 1445/2024. godine i proslijeđen Vijeću muftija za donošenje konačne odluke.

Također, usvojen je prijedlog Odluke o davanju saglasnosti za razrješenje direktora Studentskog centra Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, te prijedlog Odluke za davanje saglasnosti za imenovanje vršioca dužnosti direktora Studentskog centra. Ovom prilikom data je saglasnost Studentskom centru za raspisivanje konkursa za izbor i imenovanje direktora Studentskog centra.

Članovi Rijaseta usvojili su prijedlog Odluke o davanju saglasnosti za razrješenje direktora Instituta za islamsku tradiciju Bošnjaka, i usvojili  prijedlog Odluke za davanje saglasnosti za imenovanje vršioca dužnosti direktora Instituta za islamsku tradiciju Bošnjaka.

Na današnjoj sjednici razmatran je i usvojen prijedlog Odluke o visini osnovice za obračun plata službenika Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, kao i prijedlog Odluke o visini naknade za topli obrok službenika Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

Donesena je odluka o imenovanju lica koje će obnašati dužnost muvekita do isteka mandata aktuelne Komisije za takvim - budući da je dosadašnji muvekit Mustafa-ef. Sušić preselio na ahiret.

(Preporod.info)