A+ A A-

Predstavnici Ureda za društvenu brigu posjetili Medresu "Osman-ef. Redžović"

27 10 2023 02 posjeda med vis

Predstavnici Ureda za društvenu brigu Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Ibrahim-ef. Malanović, rukovodilac Ureda, i mr. Emina Bešlija, stručni saradnik u Uredu, danas su upriličili posjetu Medresi "Osman-ef. Redžović" u Velikom Čajnu.

Gostima su dobrodošlicu izrazili Dženan Handžić, direktor Medrese, sa saradnicima i Džemal-ef. Salispahić, bivši direktor ove škole.

Predstavnicima Ureda za društvenu brigu prezentirani su sadržaji i aktivnosti koje se odvijaju u ovoj obrazovnoj ustanovi.

Također, upriličen je  obilazak Medrese.

Nakon obilaska i okolnih sadržaja, u razgovoru s Džemal-ef. Salispahićem, predstavnicima Ureda za društvenu brigu predstavljen je idejni projekat namjenjen osobama  treće životne dobi, a koji se planira graditi u kompleksu Medrese.3

27 10 2023 02 posjeda med vis 1

- Prije svega zahvaljujemo se na srdačnom prijemu od strane direktora Handžića i uvaženog Džemal-ef. Salispahića, uz dovu za daljni uspjeh u radu i životu. Ono što samo danas vidjeli obilazeći ovaj impozantni kompleks, vrijedno je svake pohvale i trebao bi biti primjer svima nama kako se želja, volja  i upornost na kraju isplate. Danas smo ovdje da Medresi "Osman-ef. Redžović" u Velikom Čajnom uručimo i značajnu donaciju Rijaseta, a to su sredstava za higijenu  koja su potrebna ovoj ustanovi - izjavio je Malanović.

Direktor Medrese zahvalio je Rijasetu Islamske zajednice na vrijednoj donaciji i nastavku uspješnje saradnje.

(Preporod.info)