A+ A A-

Direktor Svjetske asocijacije muslimanske omladine WAMY – NEDWA iz Sarajeva u posjeti Rijasetovom Uredu za društvenu brigu

25 10 2023 02 ured za drustvenu brigu nadwa

Ured za društvenu brigu Rijaseta Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini posjetili su Mohammad Yaser Sabbagh, direktor Svjetske asocijacije muslimanske omladine WAMY - NEDWA  iz Sarajeva i Muamer Mujičić, sekretar ove asocijacije.

Dobrodošlicu direktoru Sabbaghu i sekretaru Mujčiću iskazao je Ibrahim Malanović, rukovodilac Ureda, a tokom sastanka se razgovaralo o mogućnostima zajedničkih projekata, ali i dosadašnjoj pomoći koju je Rijaset IZ u BiH putem Ureda dodjelio navedenoj asocijaciji.

- Rijaset u proteklom periodu ima izuzetno dobru saradnju sa organizacijom WAMY koja se odnosi na  socijalno-humanitarne aktivnosti na području svih muftijstava, a realizuje se putem Ureda za društvenu brigu. Također, razgovarali smo o realizaciji zajedničke saradnje po pitanju stipendiranja učenika i studenata, kao i realizaciji predstojećih ramazanskih aktivnosti - izjavio je Malanović.

Direktor Sabbagh zahvalio je na dobrodošlici i izrazio zadovoljstvo proteklom i budućom saradnjom na polju obrazovnog i humanitarnog karaktera.

(Preporod.info)