A+ A A-

Održana edukacija o korištenju elektronskog protokola Islamske zajednice u BiH

19 10 2023 01 edukacija elektronski protokol

Uprava za pravne i administrativne poslove Rijaseta Islamske zajednice u BiH, u saradnji sa konsultantskom firmom Imtec d.o.o., danas je organizirala edukaciju za korištenje elektronskog protokola Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, s ciljem upoznavanja i edukacije službenika muftijstava s implementacijom projekta Informacionog sistema Islamske zajednice, kao i korištenja elektronskog protokola.

Poseban segment edukacije bilo je predstavljanje i upoznavanje sa načinima korištenja elektronskog protokola u kreiranju predmeta i službene korespondencije sa Rijasetom.

Nakon uvodnog obraćanja Zijada Suljića, voditelja Odjela za standardizaciju, gradnju i opće poslove, koji je prisutne upoznao sa hronološkim slijedom razvoja Informacionog sistema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, uslijedila su izlaganja Amera Kulića, voditelja Odsjeka za opće poslove i informatizaciju, i Elvisa Crnića, menadžera razvoja u Imtec d.o.o.

Oni su, putem prezentacija i praktičnog dijela, dali osnovne smjernice i uputstvo za korištenje elektronskog protokola.

Korespondencija muftijstava s Rijasetom putem elektronskog protokola trebala bi zvanično početi u ponedjeljak, 1. novembra 2023. godine. 

(Preporod.info)