A+ A A-

Koordinator za vjerske poslove u Ambasadi Republike Turske posjetio direktora Uprave za vjerske poslove

13 07 2023 02 uprava vp posjeta

U srijedu, 12. juna 2023. godine, gospodin Gokhan Aksan, koordinator za vjerske poslove u Ambasadi Republike Turske u Sarajevu posjetio je direktora Uprave za vjerske poslove Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini dr. hfz. Mensur-ef. Malkića.

Ovom prilikom gospodin Gokhan čestitao je dr. hfz. Malkiću imenovanje na poziciju direktora Uprave za vjerske poslove Rijaseta i izrazio želju za nastavak i unapređenje saradnje između Ureda savjetnika za vjerske poslove pri Ambasade Republike Turske i Uprave za vjerske poslove Rijaseta. Gospodin Gokhan je najavio nove projekte ispred Ureda koje planira realizirati u saradnji sa Upravom za vjerske poslove Rijaseta a koji su nastavak zajednički realiziranih projekata koje je koordinirao njegov prethodnik gospodin Hasan Atli.

Direktor Malkić se zahvalio na posjeti i čestitkama te istakao da će Rijaset Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini i Uprava za vjerske poslove podržati projekte i programe koji doprinose održavanju dobrih prijateljskih veza sa Upravom za vjerske poslove Predsjedništva vjerskih poslova – Diyaneta Republike Turske i sa Uredom savjetnika za vjerske poslove pri Ambasadi Republike Turske u Sarajevu, jer su ovi projekti donijeli puno dobra muslimanima Bošnjacima, džematima i džematlijama diljem Bosne i Hercegovine.