A+ A A-

Muftija Pitić u Čajniču: Ovaj dan je ljepota, i ovaj džemat je ljepota

12 07 2024 02 muftija pitic cajnice

Muftija goraždanski Remzija-ef. Pitić kazivao je hutbu u Sinan-begovoj džamiji u Čajniču, koja je svečano otvorena danas u prisustvu velikog broja zvanica i vjernika.

- Allah je lijep i voli ljepotu. Ljepotu guši oholost i nadmenost. Muhammed, a.s., je lijep i njegovo upozorenje je ljepota. Islam je lijep, predanost Bogu je ljepota! Biti upućen je ljepota, i biti zahvalan Bogu je ljepota - kazao je u hutbi vjernicima muftija Pitić.

On je naglasio da je "ovaj dan je ljepota, i ovaj džemat je ljepota".

- Ova Božija kuća je ljepota, potreba Sinan-begova za njenom gradnjom je ljepota, graditi je ovih šest godina je ljepota. I ovi ljudi koji su nam pripremili ovaj današnji dan su ljepota, i naše druženje tokom pripreme je ljepota, vaš današnji dolazak je ljepota. I šehidi Srebrenice su ljepota, i šehidi 15. jula u Turskoj su ljepota, i šehidi Gaze su ljepota. I njihov šehadet za nas nek bude ljepota. Svih 18 tisuća svjetova su ljepota. I ti si, brate i sestro ljepota - kazao je on.

Vjernicima je poručio "probudi u sebi tu ljepotu Allahovog daha i uljepšaj sebe i oko sebe i biće ti lijepo".

- Ljepota stanuje u tebi. Učini sve da ti bude lijepo. Bog je lijep i voli ljepotu! Molimo ga da nam u Njegovoj ljepoti bude lijepo na oba svijeta - zaključio je u hutbi muftija goraždanski Remzija-ef. Pitić. 

(MINA)