Promo banner

A+ A A-

Veća ulaganja u misiju CROPS-a

15 02 2023 03 crops tuzla

Muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović primio je u srijedu, 15. februara 2023. godine, Irfana Halilagića, premijera Tuzlanskog kantona.

Tokom ovog susreta potpisan je aneks Ugovora o suosnivačkim pravima, obavezama i odgovornostima suosnivača Javne ustanove Centar za rehabilitaciju ovisnika o psihoaktivnim supstancama (CROPS).

Kao suosnivač, Vlada Tuzlanskog kantona će u tekućoj godini povećati izdvajanje za CROPS, kojima se finansira dio troškova i kapitalnih izdataka u vezi obavljanja osnovne djelatnosti CROPS-a, rehabilitacije i resocijalizacije ovisnika o psihoaktivnim supstancama.

Muftije Fazlović se u ime Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini zahvalio premijeru Halilagiću, Vladi i Skupštini Tuzlanskog kantona na značajnoj podršci radu ove ustanove čija misija je proizašla zbog ljudske nevolje i potrebe. Istakao je dobar rad i rezultate CROPS-a te njegov značaj za štićenike, njihove porodice i cjelokupno društvo.

Premijer Halilagić je izrazio nadu da će u našem društvu biti manje potrebe za ustanovama kakav je CROPS. Naglasio je obavezu društva da pomogne ljudima koji imaju problema sa ovisnošću te da na tom polju rada CROPS ima značajnu ulogu.

Centar za rehabilitaciju ovisnika o psihoaktivnim supstancama je 24. augusta 2004. godine osnovala Islamska zajednica u Bosni i Hercegovni a suosnivač je Vlada Tuzlanskog kantona, koja je prepoznala uspješan rad Centara i proglasila ga Javnom ustanovom u decembru 2012. godine.

Prijemu su prisustvovali direktor CROPS-a Mevludin Joldić i predsjednik Upravnog odbora ove ustanove Samir Buljubašić.