edukativna platforma Islam.ba

A+ A A-

Završena manifestacija "Žena, porodica i zajednica"

15 09 2022 03 manifestacija bugojno

U četvrtak 15. septembra 2022. godine, svečanim programom i dodjelom plaketa Esma sultanija i Princeza Dževhera u velikoj sali Općine Travnik završena je ovogodišnja, šesta po redu, manifestacija "Žena, porodica i zajednica". 

Priznanja u vidu plaketa i novčanih nagrada dodijeljena su ženama koje su svojim nesebičnim radom doprinijele vjerskoj i društvenoj zajednici u proteklim godinama.

Muftija travnički, dr. Ahmed-ef. Adilović na svečanosti je dodijelio plaketu princeza Dževhera za doprinos društvenoj zajednici Dževahiri Šehović, predsjednici UG "Nada" Jajce i plaketu Esma sultanija za doprinos vjerskoj zajednici magistrici Šuhri Terzić. 

Osim plaketa i novčanih nagrada, glavni imam medžlisa Islamske zajednice Jajce (MIZ) Zehrudin-ef. Hadžić dodijelio je zahvalnice za izuzetan doprinos i podršku rada Odjela za brak i porodicu Muftijstva travničkog koordinatorici Medžlisa Islamske zajednice Bugojno, Suvadi Šehić i Fatimi Jelčin, zaposlenici Ministarstva  obrazovanja, kulture, mladih i sporta. 

Sa svečane završnice šeste po redu manifestacije "Žena, porodica i zajednica" upućene su poruke značaja održavanja i kontinuiteta ove manifestacije te neophodnosti promišljanja i zalaganja da manifestacija sa nivoa Muftijstva travničkog opravdano, zbog postojanja Odjela za brak i porodicu širom Bosne i Hercegovine, pređe na nivo Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

Podsjećamo, posjete udruženjima "Leptir" i "Slatki svijet" te stambenim jedinicama 1 i 2 NVO "Sumero" bili su sadržaji ove manifestacije u Medžlisu Islamske zajednice Bugojno. 

Posjete vrtićima "Emina" i "Bare" te Dan Esme sultanije - dječiji dan bili su sadržaji manifestacije "Žena, porodica i zajednica" u Medžlisu Islamske zajednice Jajce.

Nabrojane posjete imale su za cilj pomoći i podržati rad udruženja koja su neodvojiv dio zajednice, i vrtića koji su budućnost porodice. 

(Lejla Kasum/Preporod.info)