A+ A A-

Delegacija Muftijstva bihaćkog posjetila gl. imama Haris ef. Ahmića

21 12 2018 01 posjeta kostajnica

Povodom nesrećnog i tragičnog slučaja saobraćajne nesreće,u kojoj je sudjelovao kao vozač Haris ef.Ahmić, delegacija Muftijstva bihaćkog na čelu sa muftijom prof. Hasan ef. Makićem posjetila je ovog imama u Bosanskoj Kostajnici.

U pratnji muftije bili su još i direktor cazinske medrese prof. Enes ef. Ljubijankić, gl. imam iz Bihaća i pomoćnik muftije za vjerske poslove mr. Mensur ef. Ćehić,te gl. imam iz Cazina prof. Said ef. Mujakić.

U posjetu su također pristigli gl.imam iz Bosanske Dubice mr. Safet ef. Beganović koji je od prvog trenutka nesreće bio uz Haris ef., kao i Muhamed ef. Hodžić, imam džemata Urije u Bosanskom Novom.

Delegacija je primljena u prostorijama Medžlisa IZ Bosanska Kostajnica, uz prisustvo predsjednika Medžlisa Nedžad ef. Duranovića.

Muftija,kao i ostali prisutni su u razgovoru sa Haris ef. dobili detaljnije informacije o ovom tragičnom slučaju, pohvalili preduzete koraku u pravcu pomoći porodici nastradale, kao i ponudili nesebičnu pomoć i podršku ovom imamu od strane Rijaseta IZ u BiH, Muftijstva bihaćkog te medžlisa ovog muftijstva. Time su pokazali da islamska zajednica brine o svojim imamima,pogotovo u ovakvim teškim situacijama te obećali svu potrebnu pomoć u daljnjem toku.

Ovim putem su isto tako,izrazili najdublje žaljenje i saučešće porodici stradale žene.