edukativna platforma Islam.ba

A+ A A-

Održana sjednica Sabora Islamske zajednice u Sloveniji

03 12 2023 01 sjednica sabora slo

Treća redovna sjednica Sabora Islamske zajednice u Sloveniji održana je jučer u Ljubljani, pod predsjedavanjem Samira Kerića, predsjednika Sabora.

Sjednici su prisustvovali članova Sabora, muftija mr. Nevzet Porić, članovi Mešihata, imami i predsjednici izvršnih odbora.

Sabor Islamske zajednice u Republici Sloveniji usvojio je Informaciju o aktivnostima muftije mr. Nevzeta Porića između dvije sjednice Sabora, kao i informaciju o finansijskom poslovanju Islamske zajednice za prvu polovinu 2023. godine.

Konstatovana je finansijska stabilnost na nivou svih odbora Islamske zajednice, te usvojene smjernice za rad u narednom periodu.

Sabor Islamske zajednice usvojio je informaciju o infrastrukturnim projektima u džematima Koper, Jesenice, Maribor i Krško.

Sabor Islamske zajednice usvojio je Plan rada Mešihata Islamske zajednice za 2024. godinu, koji će obuhvatiti različite vjersko-obrazovne programe, kao i administrativno-finansijsko područje sa ciljem unapređenja rada i djelovanja.

Poseban segment obuhvata infrastrukturne projekte.

Sabor Islamske zajednice usvojio je odluku da se 2024. godine različitim sadržajima i svečanim programima obilježi 30 godina Mešihata Islamske zajednice u Republici Sloveniji.

03 12 2023 01 sjednica sabora slo 1