A+ A A-

Održana sjednica Mešihata IZ u Hrvatskoj

19 02 2018 02 sjednica mesihata

U subotu, 17.2.2018., u Islamskom centru Zagreb održana je 29. redovna sjednica Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj.

Razmatrani su izvještaji i analize rada i aktivnosti svih ustanova i organa Islamske zajednice u Hrvatskoj u protekloj 2017. godini. Pohvale su upućene svima za postizanje dobrih rezultata, a posebno džematlijama koji su svojim angažmanom, radom, trudom i donacijama uvelike doprinijeli pozitivnim rezultatima. Posebno priznanje odano je velikom broju članova Zajednice i svima koji su na bilo koji način pomogli humanitarni rad i akcije prikupljanja pomoći za najugroženije. Sve institucije bilježe pozitivne rezultate, istaknuto je na sjednici.

Temeljem činjenice da su završeni radovi na izgradnji Islamskog centra Umag i džamije u Bogovolji definirani su i datumi za njihovo otvaranje. Tako se otvorenje Islamskog centra Umag planira za 28.4.2018., dok će se, ako Bog da, svečanost završetka i otvorenja džamije u Bogovolji upriličiti 6.5.2018. Svi koji budu u prilici, dobrodošli su na ove velike svečanosti po našu zajednicu. Detaljne informacije bit će objavljene naknadno.