A+ A A-

U Travniku počinje sa radom "Savjetovalište za brak i porodicu"

porodica 1

- Obavještavamo javnost, a posebno članove Islamske zajednice, da pri Medžlisu Islamske zajednice Travnik kao najvećem medžlisu Muftijstva travničkog, od ponedjeljka, 03. februara 2020. godine, počinje sa radom „Savjetovalište za brak i porodicu“, saopćeno je iz Muftijstva travničkog.

Savjetovalište će u svom programu obuhvaćati sadržaje koji će tretirati lični, bračni i porodični život muslimana i muslimanke i takvim programom i djelovanjem doprinijeti afirmaciji i promociji šerijatskog braka, bračnih i porodičnih vrijednosti, te korisnicima pružiti konsultantske i savjetodavne usluge u prevazilaženju izazova i problema u bračnom i porodičnom životu.

Savjetovalište će kroz multidisciplinarni pristup i usluge stručnih saradnika (psihologa, psihoterapeuta, pedagoga, teologa i drugih) pružati korisnicima usluge kroz sljedeće oblasti: individualno savjetovanje, porodično savjetovanje, savjetovanje o vjerskim pitanjima, organizovanje raznovrsnih edukativnih sadržaja (predavanja, seminari, radionica i sl.).

Radno vrijeme savjetovališta će biti ponedjeljkom, četvrtkom i petkom u terminu od 08:00 – 16:00 h.

Sve informacije o navedenom projektu i njegovim uslugama mogu se dobiti direktno u prostorijama Medžlisa IZ Travnik ili na broj telefona 030 509 025, te putem e-maila: savjetovaliste.travnik@gmail.com.