A+ A A-

Saopćenje Medžlisa Islamske zajednice Tešanj

znak-iz-izdIzvršni odbor Medžlisa Islamske zajednice Tešanj na svojoj 26. vanrednoj sjednici održanoj 28.02.2013., odnosno 18. rebiu-l-ahira 1434. h. godine, razmatrajući tekuće aktivnosti Medžlisa Islamske zajednice Tešanj s posebnim osvrtom na stanje u džematu Piljužići u kontekstu izvršenja presude Općinskog suda u Tešnju o predaji u posjed Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini vakufske imovine u džematu Piljužići od strane bespravnog korisnika, izdao je sljedeće

SAOPĆENJE ZA JAVNOST

Izvršni odbor Medžlisa Islamske zajednice Tešanj je dosljedan u stavu da se na području Medžlisa i svih džemata moraju sprovoditi normativni akti i odluke organa Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini i u tom pogledu podržava i izvršenje presude Općinskog suda u Tešnju da se vakufska imovina u džematu Piljužići preda od strane bespravnog korisnika u posjed Islamske zajednice.

Izvršni odbor Medžlisa Islamske zajednice Tešanj poduzet će sve neophodne aktivnosti u cilju normalizacije prilika u džematu Piljužići i postizanja što šireg kompromisa i razumijevanja unutar džemata. Opći interes Islamske zajednice mora biti svima nama i svakom dobronamjernom džematliji preči od ličnog interesa, a Izvršni odbor Medžlisa Islamske zajednice Tešanj rukovodeći se principom općeg interesa džemata, otklanjanja nesporazuma i nerazumijevanja, bit će u službi svakom džematu i svakom muslimanu, te će svim raspoloživim resursima pomoći da na ovom području uspostavi primjena normativnih akata i procedura državnih organa i organa Islamske zajednice, stoji u saopćenju koje je potpisao predsjednik Izvršnog odbora Medžlisa IZ Tešanj Zehrudin Kruško.