A+ A A-

Pretraga pitanja

Liječenje od sihra

Pitanje:

Molim vas da mi odgovorite ko je zadužen za pomoć ljudima sa oboljenjem od sihra i za liječenje od istog u gradu Sarajevu? Slučaj je težak, bio je u bolnici na psihijatriji ali  glasovi, strahovi i psihička uvjerenja ne prestaju. U pitanju je momak, na završnoj godini fakulteta koji obavlja namaz, išao je izvjesnim hodžama ali napretka nema.

Stalno boravi u kući, nigdje ne izlazi i ne obavlja nikakve aktivnosti. Bojim se onog najgoreg - da sebi ne uzme život! Nemam kome da se obatim jer sam išao i nekim imamima u džamijama ali oni kao da nemaju sluha  za to ili nisam našao pravog imama koji bi pomogao. Finansijska situacija nije problem već je problem naći pravog čovjeka koji bi savjetima, učenjem i pravim tretmanom pomogao .

 

Odgovor:

Esselamu alejkum!
Nema niko odgovoran za takvu vrstu liječenja, u smislu da je službeno postavljen od organa IZ. Ima onih koji se samoinicijativno bave time. To nije u opisu poslova imama. Zato ne možemo nikoga konkretno preporučiti, budući da se Islamska zajednica službeno ne bavi tom vrstom liječenja.

POSTAVITE PITANJE

muftija enes ef ljevakovic b

 

Pitanje možete postaviti putem emaila: pitanja@rijaset.ba

Na pitanja odgovara dr. Ahmed Purdić

Fetva-i emin Islamske zajednice u BiH