Promo banner

A+ A A-

Pretraga pitanja

Liječenje depresije

Pitanje

Antidepressive uzimam već godinama, moja psihologinja još nema advekatnu dijagnozu bolesti, imam nekada opsesivne nemoralne misli što me strah hvata od njih i gubim volju za životom već par mjeseci u redovnoj psihoterapiji ambulatno, cilj je da se riješim antidepressiva i ustanovi tačna dijagnoza, ali nekog pomaka vala nema. Bude mi lakše kad se ispričam, ali te moje nemoralne misli  što im ispričam je za nju sasvim normalno i ljudski, a po našoj vjeri veliki grjeh!
Zbog tih njenih neki stavova ja sam se eto javila lično kod jednog duhovnog liječnika koji je završio medresu i koji liječi pacijente ajetima iz Kur'ana rekao mi je da imam sihire već od djetinstva i da će to skinuti sa mene zapravo iz mene, kaže da uči za mene iz Kur'ana, svaki 40 dana dobijem novi zapisi koji većinom stavim u vodu i umivam se time, mogu potvrditi  da mi je malo bolje . Eh sada čitam na većinu vaših odgovora, kako ti liječnici Kur'nom nije šerijatski, kako da ne treba ići takvim hodžama? Pa ako to nije šerijatski i ako to ne pomaže i ako je to uzimanje samo novca, onda zašto se to u bosni ne zabrani nego na sve strane se to radi?

 

Odgovor

Liječenje psihičkih smetnji, depresije i sl. učenjem Kur'ana je šerijatski utemeljena praksa. Molimo Uzvišenog da Vam pomogne i oslobodi Vas nevolje i teškoće u kojoj se nalazite.

POSTAVITE PITANJE

muftija enes ef ljevakovic b

 

Pitanje možete postaviti putem emaila: pitanja@rijaset.ba

Na pitanja odgovara dr. Ahmed Purdić

Fetva-i emin Islamske zajednice u BiH