A+ A A-

Predsjednik Diyaneta poslao reisul-ulemi pismo saučešća povodom poplava u našoj zemlji

12 10 2024 01 reis pismo diyaner poplave

Reisul-ulemu Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein-ef. Kavazovića danas je posjetio savjetnik za vjerska pitanja u Ambasadi Republike Turske u našoj zemlji dr. Mustafa Guvenci.

On je reisul-ulemi predao pismo saučešća koje mu je uputio predsjednik turskog Diyaneta (Uprave za vjerske poslove), Nj.E. dr. Ali Erbaš povodom katastrofalnih poplava u Jablanici, Konjicu, Kiseljaku, Kreševu i Fojnici.

U pismu se, između ostalog, kaže:

"Sa velikom tugom sam saznao da su mnogi ljudi izgubili živote i da su se mnoga naša braća i sestre suočili s velikim iskušenjem zbog poplave koja se dogodila u Bosni i Hercegovini 4.10.2024. godine....Neka se Bog smiluje našoj braći i sestrama koji su izgubili živote tokom ove nesreće, povrijeđenim želim brz oporavak te izražavam saučešće posebno Vama i ožalošćenim porodicama.“

"U tom smislu", kaže se u nastavku pisma, "želim istaći da smo uvijek uz vas, tu smo da zajedno zaliječimo rane i pomognemo pri uklanjanju nastale štete."

Reisul-ulema je zahvalio na upućenom mu pismu i izrazima saučešća, kao i na svemu što je Turska do sada učinila za našu zemlju i naš narod, te za najnoviju pomoć koju pruža unesrećenim ljudima u ovim poplavama.

(Preporod.info)