A+ A A-

Reisul-ulemu posjetila delegacija iz Katara

06 09 2024 02 reis delegacija katar

Reisul-ulemu Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein-ef. Kavazovića posjetila delegacija iz Qatara u sastavu Malallah  Abdurahman Malallah el-Džabir, direktor Uprave za misijsko djelovanje pri Ministarstvu vakufa i islamskih pitanja Države Qatar i Fahd Ahmed Muhamed Kasim el-Muhammed, šef odjeljenja za Kur'anil-Kerim i njegove znanosti.

Sastanku je prisustvovao i direktor Uprave za vjerske poslove Rijaseta hafiz dr. Mensur-ef. Malkić.

Tom prilikom reisul-ulema je iskazao srdačnu dobrodošlicu članovima delegacije, a oni su reisul-ulemi prenijeli posebne selame, od Nj.E. Ministra za vakufe i vjerska pitanja Države Qatar.

Na sastanku se razgovora o mogućim oblicima saradnje između Islamske zajednice i Ministarstva za vakufe i vjerska pitanja Države Qatar. 

Reisul-ulema je posebno zahvalio na iskazanoj podršci i spremnosti na saradnju u različitim sektorima i projektima od obostranog interesa.

Dogovoreni su konkretni projekti koji se odnose na podršku iz domena obrazovanja i edukacije.

Inače, delegacija iz Katara u našoj zemlji se nalazi povodom održavanja 16. takmičenja u hifzu i tilavetu Kur'ana za područje Bosne i Hercegovine, koje se održava u Sarajevu 7. i 8. septembra, u više kategorija, a čiji su oni sponzori.

(Preporod.info)