A+ A A-

Reisul-ulemu posjetio muftija Fazlović s predstavnicima CROPS-a

05 09 2024 02 reis crops

Reisul-ulemu Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein-ef. Kavazovića danas je posjetio muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović s predstavnicima CROPS-a (Centar za rehabilitaciju ovisnosti o psiho-aktivnim supstancama) - direktorom Mevludinom Joldićem i predsjednikom Upravnog odbora Samirom Buljubašićem.

Sastanku je prisustvovao i direktor Uprave za vjerske poslove Mensur-ef. Malkić, s obzirom da je uprava kojom on rukovodi nadležna, ispred Rijaseta, za rad CROPS-a.

U razgovoru je istaknut dosadašnji uspješan rad ovog centra, čiji je jedan od utemeljitelja bio upravo reisul-ulema Kavazović, te se muftija Fazlović zahvalio i reisul-ulemi i Rijasetu na pomoći koju pružaju radu Centra. Razgovarano je i o tome šta je do sada urađeno i šta se planira uraditi u budućnosti. Budući da CROPS ove godine obilježava 20. godišnjicu svog rada, organiziran je i naučni skup o temi "Integrativni pristupi u prevenciji i smanjenju ovisnosti: duhovni, zdravstveni i društveni aspekti", koji će biti održan 19.9.2024. u Lukavcu.

Također se razgovaralo i o potrebi osnivanja ženskog odjeljenja Centra.

Ključnu brigu o centru do sada je vodila Islamska zajednica, naglašeno je, no izražena je zahvalnost i drugima koji pomažu rad CROPS-a, posebno Vladi i Skupštini Tuzlanskog kantona.

Centar je, zaključeno je, u potpunosti opravdao svoje dosadašnje postojanje, pa će Rijaset nastaviti pomagati njegov rad i raditi na poboljšavanju i podizanju nivoa stručnosti uposlenika.

Na kraju sastanka reisul-ulemi je uručena levha - umjetnički rad korisnika usluga CROPS-a.