A+ A A-

Reisul-ulemu posjetila djeca iz Banje Luke i Zvornika

09 08 2024 02 reis posjeta djeca banjaluka zvornik

Reisul-ulemu Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein-ef. Kavazovića danas su posjetila djeca iz banjalučke i zvorničke regije - njih šesnaest, s koordinatorima Udruženja "Svitanje", koje već šesnaest godina provodi akciju podrške školarcima širom bosanskohercegovačkog entiteta RS.

Djeca su i ove godine, u sklopu projekta "Raspust u Sarajevu 2024" posjetila glavni grad naše zemlje i boravila u njemu sedam dana, obišla njegove znamenitosti i kulturno-historijska mjesta, posjetila muzeje, bazene i streljački klub, vozila se žičarom i posjetila mnoga druga značajna mjesta Sarajeva.

Ovaj program Udruženja "Svitanje" ima nekoliko ciljeva, a najistaknutiji je davanje doprinosa u razvoju psihičkih i moralnih karakteristika djece, što bi ih trebalo motivirati i ojačati im samopouzdanje, te ih naučiti da vole svoju domovinu, da se upoznaju s njenim ljepotama i da vjeruju u nju.

Organizatori su napomenuli da u ovom svom radu nailaze na podršku institucija države na svim nivoima i da su time veoma zadovoljni, naročito državnim i federalnim ministarstvima za izbjegla i raseljena lica.

Reisul-ulema je zahvalio organizatorima na naporima koje poduzimaju na ovom planu, pohvalio program i napomenuo da je ova njihova aktivnost "iznimno važna za nas", te da je treba dodatno osnažiti i proširiti.

Reisul-ulema je svu djecu koja su danas došla kod njega počastio i prigodnom novčanom hedijom.

09 08 2024 02 reis posjeta djeca banjaluka zvornik 1