Promo banner

A+ A A-

Reisul-ulemu posjetili članovi Organizacionog odbora za otvorenje Arnaudija džamije

03 06 2024 01 reis oo arnaudija

Reisul-ulemu Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein-ef. Kavazovića danas su posjetili članovi Organizacionog odbora za otvorenje Arnaudija džamije u Banjoj Luci, predvođeni predsjednikom muftijom banjalučkim Ismail-ef. Smajlovićem.

Reisul-ulema je zahvalio članovima Organizacionog odbora, čestitao im na rezultatima, te ukazao na značaj otvorenja ove džamije.

- Arnaudija i Ferhadija su banjalučke ljepotice. Vaš doprinos da otvorenje protekne lijepo je ogroman. Radostan sam, hvala vam na doprinosu - kazao je, između ostalog, reisul-ulema. 

Organizacioni odbor je reisul-ulemi uručio i prigodan poklon.

Ovo je ujedno bila posljednja sjednica Organizacionog odbora, na kojoj je sumirano ono što je urađeno u proteklom periodu. 

- Organizacioni odbor danas zasijeda šesti put u programu svog rada. Gdje smo i započeli svoju aktivnost, u prostorijama Rijaseta Islamske zajednice, tu smo nastojali napraviti i konačni izvještaj prema Rijasetu Islamske zajedice o svim aktivnostima koje je Organizacioni odbor provodio - kazao je muftija.

Kako je naglasio, unutar Organizacionog odbora su "razvili timski rad i, kako sada već imamo naznake, uspješno proveli sve što smo predvidjeli, sa svih aspekata".

- Dominatno i prepoznato i unutar Organizacionog obora i javnosti je entuzijazam nas koji smo bili odgovorni za pripremu i realizaciju programa, kao i kod muslimana koji su došli na otvorenje Arnaudija džamije.

Progovorilo je srce i čini mi se da je i sa samog otvorenja upućena poruka srca, koja je nadišla i razumske kalkulacije - izjavio je muftija banjalučki Ismail-ef. Smajlović.

Podsjećamo, posljednja obnovljena banjaljučka džamija, Arnaudija svečano je otvorena 7. maja uz prisustvo velikog broja vjernika i zvanica iz Bosne i Hercegovine i Turske.

(Preporod.info)