A+ A A-

Čestitka reisul-uleme muftiji Mevlud-ef. Dudiću povodom izbora na funkciju predsjednika Mešihata Islamske zajednice u Srbiji

11 12 2023 01 reis cestitka dudic

Reisul-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein-ef. Kavazović uputio je danas čestitku muftiji dr. Mevlud-ef. Dudiću, povodom njegovog reizbora na funkciju predsjednika Mešihata Islamske zajednice u Srbiji.

 - Obradovan sam viješću da ste izabrani na novi mandat na funkciji predsjednika Islamske zajednice u Srbiji. Vaš dosadašnji rad i zalaganje na efikasnom radu, razvoju i uređenosti Islamske zajednice u Srbiji preporučio Vas je za nastavak tog uspješnog puta i tamošnji ljudi su to prepoznali.

Čestitam Vam na izboru na tu odgovornu funkciju i molim Allaha, dž.š., da Vas podrži u njenom obnašanju i dadne Vam snage i umijeća da je vršite na zadovoljavajući način, na zadovoljstvo tamošnjih muslimana i cjelokupne društvene zajednice i svih nas. Siguran sam da će svi muslimani u Srbiji u Vama vidjeti svog istinskog predstavnika.

Neka Vas prate Božija milost i Božija podrška! - kaže se u čestitki reisul-uleme Kavazovića.

Na izborima održanim 9. decembra 2023. godine za mufiju dr. Mevlud-ef Dudiću glasao je 91 od 98 članova izbornog tijela  Islamske zajednice u Srbiji koje čine muftije, članovi Sabora, glavni imami, predsjednici medžlisa, rukovodioci ustanova Islamske zajednice, te profesori vjerskih predmeta na Fakultetu za islamske studije i u Medresi Gazi Isa-beg.

(Preporod.info)