A+ A A-

Reisul-ulema čestitao Nacionalni dan Države Katar

reisu l ulema kavazovic 04 22

Prijateljska Država Katar koja sa Bosnom i Hercegovinom gradi bilateralne, prijateljske i bratske veze već 30 godina, danas, 18. decembra obilježava svoj Nacionalni dan.

Čestitku povodom Nacionalnog dana Katara uputio je i reisul-ulema Islamske zajednice Husein-ef. Kavazović, uz želju da Katar iz dana u dan, iz godine u godinu bude što napredniji, prenosi INS. 

- Prije svega želim reći da je Katar država za ponos Ummeta! Vrlo uređena država, koja ima ciljeve, koja zna gdje ide. Njeno vodstvo je pokazalo i kroz ovo Svjetsko prvenstvo da ima ispred sebe ciljeve u budućnosti, da zna šta hoće. To je jedna nama prijateljska država, koja je uvijek pomagala, stajala uz Bosnu i Hercegovinu. I mi sa velikom pažnjom pratimo ono što se događa i na Svjetskom prvenstvu. Ali i sa velikom ljubavlju naš pogled je upućen Državi Katar - kazao je reisu-l-ulema Kavazović.

Ove godine Nacionalni dan Države Katar obilježava se pod sloganom "Naše jedinstvo je izvor naše snage", a u posebno svečanom ozračju, budući da se održava na vrhuncu FIFA Svjetskog nogometnog prvenstva u Kataru. 

Inače, Mundijal će spustiti zavjesu na svoje 22. po redu svjetsko prvenstvo u nogometu odigravanjem velikog finala između selekcija Argentine i Francuske upravo danas, 18. decembra ove godine, što je upravo datum koji Država Katar obilježava kao sjećanje na dan kada je 1878. godine šejh Jassim bin Mohammed Al Thani naslijedio oca kao katarski vladar, te ujedinjenjem arapskih plemena postavio temelje snažne i uspješne države Arapskog zaljeva.

(Preporod.info)