A+ A A-

Reisul-ulema Kavazović organizirao iftar za predstavnike medija

  • 0101

Reisul-ulema Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini Husein-ef. Kavazović večeras je organizirao iftar za predstavnike medija iz Bosne i Hercegovine.

Ovom prilikom reisul-ulema je prisutnim zahvalio što prate događaje i aktivnosti Islamske zajednice i što ramazanu posvećuju odgovarajuću pažnju koja i dolikuje ovom mubarek mjesecu.

-  Ramazan je svakako najznačajnije vrijeme za nas muslimane i programi koji se emituju u našim elektronskim, ali i printanim medijima, su kvalitetni. Mediji su nam važni i oni doprinose razvoju društva - izjavio je reisul-ulema Kavazović.

Reisul-ulema je naglasio kako je medijski prostor posebno obogatila BIR televizija, koja je svoj program ponudila i drugim medijima.

- Mene kao reisul-ulemu ta saradnja raduje. Nadam se da će i nakon ramazana medijska pažnja biti na onome što čini Islamska zajednica i kako doprinosi našem društvu - poručio je reisul-ulema Husein-ef. Kavazović.

Ovom prilikom direktor Uprave za obrazovanje i nauku Rijaseta Islamske zajednice Dževad Hodžić prisutne je upoznao s projektom velike izložbe "Pod nebom vedre vjere - Islam i Evropa u iskustvu Bosne".

Ujedno je najavio i održavanje velike konferencije za novinare naredne sedmice, na kojoj će javnosti biti predstavljeno više detalja o ovom značajnom projektu.

(Preporod.info)