A+ A A-

Reisu-l-ulemu posjetio muftija banjalučki

30 03 2022 01 res muftija banjaluka

Danas je reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein-ef. Kavazović u svom kabinetu primio muftiju banjalučkog Nusret-ef. Abdibegovića, u čijoj pratnji je bio gosp. Nermin Mujkanović, rukovodilac Službe za pravne i administrativne poslove Muftijstva banjalučkog.

Muftija Abdibegović je došao u predramazansku posjetu Reisu-l-ulemi, pa je Reisu-l-ulemi uputio čestitke povodom nastupajućeg mjeseca posta. On je ovu priliku iskoristio i da Reisu-l-ulemu informira o aktivnostima i programima Zajednice koji se trenutno odvijaju na području banjalučkog muftijstva. Istakao je da je situacija na tom području sasvim pozitivna, da nema negativnih naboja, niti ikakvih smetnji u radu i aktivnostima Islamske zajednice na području Muftiluka, te da je stanje stabilno. Također je Reisu-l-ulemu informirao i o projektima razvoja tamošnje medrese, te se Reisu-l-ulemi zahvalio na nesebičnoj podršci koju im pruža u tome. „Za nas je“, kazao je, „vrlo važna finansijska, ali i kadrovska podrška Rijaseta.“

Sa svoje strane, Reisu-l-ulema je izrazio nesebičnu podršku i u budućnosti, naglasivši da je „razvoj vjerskog života i unapređenje Medrese u Banjaluci emanet Rijaseta, i da će Rijaset ustrajati na tome“.