A+ A A-

Reisu-l-ulemu posjetio ataše za vjerska pitanja u Ambasadi Kraljevine Saudijske Arabije

23 03 2022 02 reis atase ksa

Danas je reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein-ef. Kavazović u svom kabinetu primio gosp. Amira el-Anezi, ataše za vjerska pitanja u Ambasadi Kraljevine Saudijske Arabije. On je Reisu-l-ulemi prenio selame ministra za vjerska pitanja Kraljevine, te izrazio spremnost za saradnju sa Islamskom zajednicom, koja je tradicionalno vrlo bliska. Također je Reisu-l-ulemu obavijestio da je sada sve otvoreno za umru, i da se ona može obaviti bez ikakvih ograničenja.

„Što se tiče hadža“, kazao je, „trenutno se vrše studije, analize i pripreme, a rezultati o tome kako će ove godine biti organiziran hadž bit će objavljeni iza ramazana.“

Čestitajući nastupajući ramazan, obavijestio je Reisu-l-ulemu da njegov Ured planira podjelu hiljadu paketa s osnovnim prehrambenim artiklima, koji će biti uručeni ugroženim porodica. Reisu-l-ulema se zahvalio i poželio mu uspješno obavljanje misije u našij zemlji, te izrazio spremnost i otvorenost za saradnju sa njim. Zamolio ga je i da prenese selame ministru i muslimanima u prijateljskoj nam Saudijskoj Arabiji.