A+ A A-

Reisu-l-ulemu posjetio Muftija zagrebački

  • IMG_3135IMG_3135

Danas je Reisu-l-ulemu Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini posjetio muftija zagrebački Aziz-ef. Hasanović sa širim krugom svojih saradnika. Muftija je Reisu-l-ulemu podrobno informirao o velikim infrastukturnim projektima koji se realiziraju, ili trebaju početi realizirati na području Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj u narednom periodu a za koje su pripreme već završene ili se privode kraju. Poseban akcenat stavljen je na izgradnju islamskog centra u Puli za čiju izgradnju je već kupljeno zemljište.

Reisu-l-ulema je izrazio veliko zadovoljstvo onim što je čuo od muftije zagrebačkog, te obećao da će se Rijaset Islamske zajednice u BiH u granicama svojih mogućnosti uključiti u realizaciju projekta u Puli, te animirati i druge da u tome uzmu učešća, s obzirom na urgentnu potrebu za islamskim centrom u tom gradu u kome trenutno živi više od 5.000 muslimana, većinom Bošnjaka.

Razgovarano je i o drugim pitanjima s kojima se suočava Islamska zajednica u Republici Hrvatskoj, a koje treba rješavati. Istaknuta je vrlo dobra saradnja Zajednice s državnim strukturama Republike Hrvatske, kako na centralnom tako i na lokalnim nivoima.