A+ A A-

Reisu-l-ulema primio rektora Internacionalnog univerziteta u Sarajevu (IUS)

30 05 2018 05 reis rektor ius

Sarajevo, 30. maj 2018. (MINA) – Danas je reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović u posjetu primio rektora Internacionalnog univerziteta u Sarajevu (IUS) prof. dr. Ahmeta Yildirima. Na sastanku se razgovaralo o saradnji obrazovnih institucija Islamske zajednice i IUS-a.

Profesor Yildirim je istakao kako u okviru projekta stipendiranja učenika završnih razreda srednjih škola „Fondacija za razvoj obrazovanja“ Sarajevo i Internacionalni univerzitet u Sarajevu (IUS) poseban akcenat stavljaju na učenike koji dolaze iz medresa koje djeluju u sklopu Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini te mešihata koji se nalaze u sastavu IZ u BiH. Tako, ove dvije institucije svake godine organizuju posebno testiranje za učenike medresa. Ovom prilikom rektor Yildirim je Reisu-l-ulemi uručio certifikat o studiranju kojim se jednom učeniku iz medresa IZ u BIH dodjeljuje stipendija koja pokriva troškove studiranja na IUS-u.

Reisu-l-ulema se zahvalio prof. Yildirimu na investiranju u obrazovni sistem Bosne i Hercegovine ističući da je ulaganje u obrazovanje najbolje ulaganje u budućnost ove zemlje.