A+ A A-

Reisu-l-ulema na otvaranju izložbe „15. juli – Pokušaj državnog udara“

Reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović sinoć je u Vijećnici prisustvovao izložbe fotografija pod nazivom "15. juli – Pokušaj državnog udara". Izložbu organizuje Ambasada Republike Turske u BiH u povodu prve godišnjice od pokušaja državnog udara u Turskoj.

Na izložbi je prikazano 45 fotografija, koje su u noći s 15. na 16. juli prošle godine uradili fotoreporteri Anadolu Agency, kao trajno svjedočanstvo neuspjelog pokušaja državnog udara i herojskog otpora turskog naroda..

Treba dodati da su svečano otvorenju izložbe pored turskog ambasadora nj.e. Halduna Koca i člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića pristvovali i gradonačelnik Grada Sarajeva, Abdulah Skaka, predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Šefik Džaferović, generalni direktor Ziraat Bank Bosnia, Ali Riza Akbas, direktor Instituta Yunus Emre Sarajevo, Mehmet Akif Yaman, direktor Regionalnog ureda Anadolu Agency za Balkan, Hakan Celik i druge zvanice iz političkog, kulturnog i javnog života BiH i Turske.

Izložba će biti otvorena od 13. do 27. jula 2017. godine, a ulaz za sve posjetitelje izložbe je besplatan.

  • 0101