A+ A A-

Reisu-l-ulemu posjetio novoimenovani ambasador IR Iran

Sarajevo, 07. novembar 2016. (MINA) - Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović danas je u nastupnu posjetu primio novoimenovanog ambasadora Islamske Republike Iran nj.e. Mahmouda Heidarija.

07 11 2016 reis iranski ambasador

Prilikom današnjeg susreta novoimenovani ambasador Irana g. Heidari izrazio je nadu da će dobra saradnja njegovih prethodnika s Islamskom zajednicom biti nastavljena i tokom njegovog boravka u Bosni i Hercegvini. Potvrdivši podršku Irana našem narodu te integritetu i cjelovitosti naše domovine, ambasador Heidari upoznao je reisu-l-ulemu Kavazovića sa ciljevima svoje diplomatske misije u smislu saradnje na polju političkih, privrednih i kulturnih aktivnosti.

Reisu-l-ulema je izrazio spremnost za saradnju na projektima od zajedničkog interesa istakavši pritom specifičnost bosanskih muslimana i njihove islamske tradicije i slijeđenja hanefijskog mezheba. Kako je istaknuo reisu-l-ulema, saradnja sa institucija prijateljske države Iran je dosada bila uspješna i za očekivati je da takvom ostane i u budućnosti. On se ovom prilikom također i zahvalio ambasadoru Heidariju na pomoći koju su iranski narod i država Iran pružili Bosni i Hercegovini u toku rata i poslijeratnoj obnovi.

Na kraju susreta reisu-l-ulema je novoimenovanom iranskom ambasadoru zaželio puno sreće i uspjeha u diplomatskoj misiji u Bosni i Hercegovini.