A+ A A-

Održana sjednica Rijaseta

Sarajevo, 07. oktobar 2016. (MINA) – Jučer je pod predsjedavanjem reisu-l-uleme Husein ef. Kavazovića održana redovna sjednica Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

07 10 2016 01 sjednica rijaseta

Na jučerašnjoj sjednici Rijaset je razmatrao i usvojio niz pravilnika. Tako su jučer usvojeni pravilnici o srednjem nivou organizacije Islamske zajednice te Pravilnik o korištenju bajraka Islamske zajednice, a usvojen je i Nacrt pravilnika o organizaciji Gazi Husrev-begovog vakufa.

U okviru dnevnog reda učerašnje sjedncie članovi Rijaseta jučer su također razmatrali i usvojili Pravilnik o Fondu za sufinanciranje plaća imama u Republici Srpskoj te Pravilnik o dodjeli socijalne pomoći koja se realizira putem Ureda za društvenu brigu Rijaseta. Također Rijaset je jučer donio odluku i o dodjeli stipendija učenicima generacije svih medresa Islamske zajednice.

Na kraju treba dodati da su jučerašnjoj sjednici pored reisu-l-uleme Kavazovića i njegovog zamjenika Husein ef. Smajića te direktora uprava, prisustvovali i rukovodioci ureda Rijaseta te direktor IC El-Kalem.