A+ A A-

Reisu-l-ulema primio delegaciju humanitarnih organizacija iz Kuvajta

Sarajevo, 29. septembra 2016. (MINA) - Reisu-l-ulema Islamske zajednica u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović primio je delegaciju predstavnika humanitarnih organizacija i poslovnih ljudi iz Kuvajta, i to: dr. Muhamed el-Ensari, generalni direktor H.O. En-Nedžat, iz Kuvajta, Džemal Eš-Šati, saradnik dr. el-Ensarija i Nuri En-Nuri vakif koji je putem Vakufske direkcije uvakufio sredstva za izgradnju džamije na Kupresu. Prijemu je prisustvovao direktor Vakufske direkcije dr. Senaid Zajimović, stručni saradnik za odnose sa islamskim svijetom u Upravi Rijaseta za vanjske poslove i dijasporu Subhi Wesim Tadefi i Asmir Neimarlija, koordinator u Vakufskoj direkciji.

29 09 2016 03 reis delegacija ho kuvajt

Pomenuta delegacija već tri dana boravi u BiH i sa predstavnicima Vakufske direkcije obilazi projekte koje je finansirala u BiH, a radi se o sljedećim projektima: izgradnja džamije na Kupresu, izgradnja Islamskog centra sa džamijom u Konjicu, izgradnja Roditeljska kuća u Sarajevu, kao i drugi projekti.

Tokom prijema delegacija je upoznala Reisu-l-ulemu sa aktivnostima obezbjeđivanja sredstava za vakufske projekte u BiH, kao i sa planom aktivnosti za naredni period. Također, razgovaralo se i o strategiji razvoja IZ –e i pripremi liste prioritetnih vakufskih projekata koje bi IZ-a realizirala u narednom periodu.

Reisu-l-ulema se srdačno zahvalio na posjeti, kao i na dosad pruženoj pomoći u finansiranju vakufskih projekata u BiH, a potom je delegaciju upoznao sa trenutnim prioritetnim projektima Islamske zajednice i u tom pogledu je preporučio projekat završetka Islamskog centra u Lukavcu.

(www.vakuf.ba)