Promo banner

A+ A A-

Reisu-l-ulema primio predstavnike međunarodne asocijacije za da`vu „El-Itkan“

Sarajevo, 26. april 2014. (MINA) – Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović jučer je u posjetu primio delegaciju Međunarodne asocijacije za osiguranje kvaliteta da`ve „El-Itkan“. Delegaciju ove asocijacije čije sjedište se nalazi u Belgiji činili su generalni sekretar Osman Abru-r-rahim te konsultanti Rifat Ebu Zejd i Muhammed Sa`ad Awad.

26 04 2016 04 reis delegacija el itkan

Povod jučerašnjeg sastanka bio je seminar koji je ova asocijacija u saradnji sa Upravom za vjerske poslove Rijaseta organizirala za imame sa područja Bosne i Hercegovine pod nazivom „Strategija unapređivanja da`vetskih aktivnosti – koncept misijskog kvaliteta“. Ovaj seminar održan je u Travniku 23. i 24. aprila, a učešće je uzelo 20 istaknutih imama sa područja muftijstava u Bosni i Hercegovini.

Razgovarano je također i o drugim aktivnostima kao i o mogućnostima dalje saradnje ove asocijacije sa Islamskom zajednicom u Bosni i Hercegovini i u budućnosti. 

Na kraju treba dodati da je jučerašnjem sastanku prisustvovao i direktor Uprave za vjerske poslove Rijaseta mr. Nusret Abdibegović.