A+ A A-

Reisu-l-ulema primio predsjednika Upravnog odbora Palestinske novinske agencije „WAFA”

Sarajevo, 28. mart 2016. (MINA) - Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović danas je primio predsjednika Upravnog odbora Palestinske novinske agencije „WAFA” i generalnog nadzornika Palestinske radio televizije g. Ahmeda Assafa a sastanku su prisustvovali palestinski ambasador u BiH nj.e. Rezeq Namoora i prvi savjetnik palestinske ambasade g. Muhammed Hammad.

28 03 2016 03 reis predsjednik wafa

G. Assaf je Reisu-l-ulemu upoznao sa situacijom i trenutnim dešavanjima u kompleksu Al-Aksa džamije u Jerusalemu, koja je proteklih mjeseci bila meta brojnih napada i incidenata. On je također ukazao i na veoma opasna nastojanja izraelskih vlasti da uspostave prostornu i vremensku podjelu kompleksa Al-Akse u Jeruzalemu.

Reisu-l-ulema Kavazović izrazio je svoje zadovoljstvo zbog posjete gosta iz Palestine te kazao kako svi muslimani u Bosni i Hercegovini imaju posebne osjećaje naspram palestinskog pitanja, naroda, a posebno naspram mesdžida Al-Aksa. On je također istakao važnost osvješćivanja muslimana širom svijeta po pitanju prijetnji mesdžidu Al-Aksa, te još jednom ukazao na važnost jedinstva palestinskog naroda. Reisu-l-ulema je ovom prilikom naglasio i ustrajnost Islamske zajednice u BiH u podržavanju svih napora za ostvarivanje pravednih prava palestinske države i naroda.