A+ A A-

Čelnici Grada Sarajeva pružili punu podršku Reisu-l-ulemi

Sarajevo, 23. februar 2016. (MINA) - Danas su reisu-l-ulemu Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Huseina ef. Kavazovića posjetili zamjenik gradonačelnika Sarajeva Abdulah Skaka i predsjedavajući Gradskog vijeća Suljo Agić. Na sastanku je razgovarano o aktuelnim društvenim prilikama u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, a između ostalog, i o sigurnosnoj situaciji u Sarajevu.

23 02 2016 01 reis delegacija sarajevo 1

Čelnici Grada Sarajeva oštro su osudili zastrašujuće prijetnje upućene Reisu-l-ulemi te naglasili da one nikada neće imati pogodno tlo u gradu Sarajevu.

Prema riječima reisu-l-uleme Kavazovića, Sarajevo po pitanju sigurnosti dijeli sudbinu svih većih gradova, tako da naša zemlja treba da šalje u svijet poruku mira i tolerancije.

„Misija Islamske zajednice je da ljudima ukazujemo na stranputice i potičemo ih da biraju put dobra“, istakao je reis Kavazović.

Tokom današnjeg susreta dotaknuto je i pitanje nacionalizovane vakufske imovine na području grada Sarajeva koja još uvijek nije prošla proces restitucije. Reisu-l-ulema je izrazio nadu da će ova imovina biti vraćena na upravljanje Islamskoj zajednici te na taj način ponovo služiti svojoj pravoj namjeni, posebno kada je riječ o imovini Gazi Husrev-begovog vakufa kao najvećeg vakufa u Sarajevu.