A+ A A-

U GORAŽDU ODRŽANO KANTONALNO TAKMIČENJE OSNOVNIH ŠKOLA IZ VJERONAUKE

Deveti put zaredom na području općine Goražde, 17.aprila 2007. godine, održano je Kantonalno takmičenje osnovnih škola iz nastavnog  predmeta islamska vjeronauka.

Organizator takmičenja bio je  Ured muftije goraždanskog i Ministarstvo obrazovanja, nauke i sporta Bosansko-podrinjskog kantona, a domaćin ovoga puta bila je Osnovna škola "Mehmedalija Mak Dizdar".

Prigodan program i proglašenje pobjednika, nakon testiranja, obavljeno je na otvorenom sportskom terenu škole.

Dženan ef. Imamović, sekretar muftijstva, ispričao se za nemogućnost prisutstva Hamed ef. Efendića, muftije goraždanskog, zbog smrti njegove majke. Muftija  je uvijek davao nesebičnu podršku ovom i ovakvom takmičenju u znanju iz vjeronauke, a Ibrahim ef. Begović ispred Vjerskoprosvjetne službe i Rijaseta IZ BiH čestitao je učesnicima takmičenja.

Recimo još da je ovu izuzetno korisnu i lijepu manifestaciju uljepšala folklorno-dramska sekcija škole "Mehmedalija Mak Dizdar" koja je izvela dramsku interpretaciju balade "Smrt Omera i Merime", uz splet narodnih igara, a tome su svoj doprinos dali i učenici i učenice Perzijsko-bosanskog koledža" iz Ilijaša.

Pobjednici

Iako su rezultati manje bitni, navedimo pobjednike u sve četiri kategorije. Tako je u  kategoriji petih razreda prvo mjesto osvojila: Amila Žiga, učenica Osnovne škole "Fahrudin Fahro Baščelija", drugo- Selma Salković, a treće- Ferida Mašić.

Najbolja među učenicima šestih razreda bila je Eldina Adilović, učenica O.Š. "Fahrudin Fahro Baščelija", druga je Aldijana Helać i treća Emina Uglješa.

Nermin Šehić je bio prvi u kategoriji sedmih razreda, druga je Sumejja Dedović i treća Belma Zukić.

I, kod osmih rezreda osnovnih škola, prvo mjesto pripalo je Lejli Garapliji, te Aneli Moco i Emini Piti.

Najuspješniji nastavnik islamske vjeronauke u školskoj 2006/2007. godini je Vejsil Dragolj, a najupješnija Osnovna škola je "Fahrudin Fahro Baščelija".

takmicenje (Small)

Pobjednici Kantonalnog takmičenja u vjeronauci

S.SELHANOVIĆ