A+ A A-

Iz Fonda Bejtul-mal mještanima Ljubetova uručeno 24.000 KM

29 07 2024 02 bejtul mal donacija zenica

Rukovodilac Ureda za zekat Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Vehid-ef. Arnaut, muftija zenički hafiz prof. dr. Mevludin-ef. Dizdarević i glavni imam Medžlisa Islamske zajednica Zenica mr. Sumedin-ef. Kobilica danas su posjetili selo Ljubetovo kod Vranduka.

Povod posjete bio je uručenje novčane pomoći u iznosu 24.000 KM mještanima ovog sela koje je početkom ove godine bilo pogođeno potresom.

Sredstva su obezbjeđena iz Fonda Bejtul-mal preko Ureda za društvenu brigu Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini u saradnji sa Muftijstvom zeničkim i Medžlisom Islamske zajednice Zenica.

Rukovodilac Ureda za zekat Vehid-ef. Arnaut u svom obraćanju istakao je da je ova simbolična pomoć pokazatelj solidarnosti u teškim situacijama, ali i pokazatelj važnosti postojanja Fonda Bejtul-mal.

Muftija Dizdarević kazao je da je "važno da u teškim iskušenjima pokažemo da smo jedni uz druge, i da osjećamo potrebe jedni drugih".

Muftija je, također, uputio dovu Uzvišenom Allahu da sve muslimane sačuva od svakog musibeta i svih dunjalučkih poteškoća.

(Preporod.info)