Promo banner

A+ A A-

Objavljen Konkurs za nagradu "Hasan Kaimija" 2024

26 03 2024 01 kaimijini dani

Organizacioni odbor manifestacije "Dani Hasana Kaimije Zvornik 2024." u Medžlisu Islamske zajednice (MIZ) Zvornik raspisao je Konkurs za pojedinačne i kolektivne prijave za nagradu "Hasan Kaimija" u 2024. godini.

Konkurs je objavljen na internet stranici Muftijstva tuzlanskog, gdje je navedeno da će nagrada biti dodijeljena u okviru manifestacije Dani Hasana Kaimije.

Manifestacija će biti održana u junu 2024. godine u Zvorniku, na Kula Gradu.

Nagrada "Hasan Kaimija" dodjeljuje se za najbolje objavljeno djelo iz oblasti književnosti ili znanosti, koje, uz najviše književno-estetske, odnosno znanstvene standarde, afirmira duhovne i opće humanističke tradicijske vrijednosti bosanskohercegovačkog društva.

Nagrada "Hasan Kaimija" će ove godine biti dodijeljena za najbolje djelo koje je prvi puta objavljeno u 2022. ili 2023. godini iz oblasti humanističkih i društvenih znanosti.

Prijave na Konkurs, odnosno prijedloge za ovogodišnju Nagradu "Hasan Kaimija", šalju se na jednu od sljedećih adresa:

1. Muftijstvo Tuzlansko, Turalibegova 39, 75000 Tuzla,

2. Medžlis Islamske zajednice Zvornik, Svetog Save 55, 75400 Zvornik.

Sve prijave/prijedloge i 3 primjerka knjige dostavljaju se najkasnije do 15. aprila 2024. godine. Uz primjerke knjige dostavlja se i popunjeni prijavni obrazac koji je dostupan na internet stranici Muftijstva.

Žiri za ocjenjivanje prijedloga razmatrat će sve pristigle prijave i Organizacionom odboru predložiti dobitnika nagrade "Hasan Kaimija" za 2024. godinu. Svečano uručenje nagrade obavit će se u okviru programa Kulturno-vjerske manifestacije Dani Hasana Kaimije 2024, navedeno je na stranici Muftijstva tuzlanskog.

(Preporod.info)