Promo banner

A+ A A-

Islamska zajednica osudila teroristički napad u Moskvi

rijaset iz bih

Reisu-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein-ef. Kavazović uputio je danas pismo ambasadoru Ruske Federacije u Bosni i Hercegovini Nj.E. Igoru Kalabuhovu, u kojem je izrazio saučešće i osudio sinoćnji teroristički napad u koncertnoj dvorani u Moskvi.

- Sa velikom zabrinutošću i tugom pratimo vijesti o stravičnom terorističkom napadu unutar tržnog centra i koncertne dvorane u Moskvi. Stradanje nevinih ljudi i teroriziranje građana su zlo za kojim niko ne bi smio posezati i protiv kojeg se treba zajedničkim naporima boriti.  

Vaša Ekselencijo, u svoje lično ime i u ime Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini izražavam iskreno saučešće i osudu ovog zločina. Naše misli su sa porodicama nastradalih i ruskim narodom uz molitve Uzvišenom Bogu za mir i sigurnost svih sinova i kćeri Ademovih - navodi se i pismu reisul-uleme Kavazovića. 

U terorističkom napadu koji se dogodio sinoć u Crocus City Hallu u Krasnogorsku, prema posljednjim podacima, poginulo je 133 osobe, među kojima ima i djece, a poznato je više od stotinu žrtava.

(Preporod.info)