edukativna platforma Islam.ba

A+ A A-

Ured za društvenu brigu i HAI iz Australije: Pomoć za 100 porodica u potrebi

30 12 2022 01 briga pomoc

Ured za društvenu brigu Rijaseta Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini i Human Appeal International (HAI) iz Australije danas su počeli realizaciju zajedničkog projekta pomoći za 100 porodica u stanju potrebe.

Porodicama će biti dodijeljeno po dva metra drva, kao i 30 peći, za one porodice koje ih nemaju.

Dodjeli pomoći danas su prisustvovali rukovodilac Ureda za društvenu brigu Rijaseta Islamske zajednice Ibrahim-ef. Malanović, te direktor ove humanitarne organizacije Bešar el-Džemel.

- Važno je podsjetiti da je Human Appeal u Bosni i Hercegovini prisutan od 1992. godine na različitim projektima. Danas smo zajedno dijelili pomoć porodicama u potrebi, i u narednih nekoliko dana ćemo, ako Bog da, na području Sarajeva završiti podjelu. Akciju ćemo, isto tako, proširiti iz drugih resursa, na području Bosne i Hercegovine. Želim se zahvaliti Medžlisu Islamske zajednice Sarajevo koji na terenu realizuje ovaj projekat, kao i Mreži mladih, čiji su članovi danas bili s nama i koji pomažu prilikom same dostave peći i drva - izjavio je ovom prilikom Ibrahim-ef. Malanović.

Također, naglasio je da u ovoj akciji trebamo prepoznati poruku za sebe.

- Volio bih kad bi ovo potaklo naše ljude da razmišljaju o komšijama, o rodbini, o onima koji nemaju, da im pomognu u ovoj zimi. Onaj ko bude od pomoći svome bratu kad mu je potrebna pomoć, Dragi Allah će njemu biti od pomoći na Sudnjem danu - poručio je Ibrahim-ef. Malanović.

Direktor HAI iz Australije izjavio je da na ovaj način žele pomoći porodicama u Bosni i Hercegovini.

- Zajedno s Uredom za društvenu brigu želimo da ovaj naš projekat bude uspješan. Najvažnije je da dođe do onih kojima je to potrebno. Mi smo u Bosni i Hercegovini prisutni kroz brojne projekte, pomažemo onoliko koliko možemo, ne zaboravljamo. Želimo Bosni i Hercegovini i svim njenim ljudima sigurnost, prosperitet. Human Appeal će ostati ovdje, zajedno s vama, zauvijek - kazao je on.

Također, uručeni su i paketi pomoći Ureda za društvenu brigu.

Porodice su izrazile zahvalnost, kako Uredu za društvenu brigu na konstantnoj brizi i podršci, tako i humanitarnoj organizaciji Human Appeal iz Australije, naglasivši da im je ova donacija od izuzetnog značaja.

(Preporod.info)