A+ A A-

Muftija Hasanović posjetio veleposlanicu Države Katar

27 08 2015 muftija hr katarU srijedu, 26.8.2015., muftija dr. Aziz ef. Hasanović u pratnji voditelja Ureda za odnose s arapsko-islamskim svijetom Khaleda Yassina i tajnika Mešihata Nermina Botonjića posjetio je veleposlanicu Države Katar Nj. E. šeihu Moza Bint Nasser Bin Ahmed Ali Al-Thani.

Muftija dr. Hasanović ovom prilikom izrazio je zahvalu u pismu upućenom bivšem emiru Države Katar Hammad bin Khalifi Al-Thaniju zbog ukazane časti nedavnim posjetom Islamskoj zajednici u Hrvatskoj i Islamskom centru Rijeka. Također, muftija se zahvalio i Nj. E. veleposlanici na velikom trudu i radu te doprinosu razvoju odnosa između Islamske zajednice i Države Katar.

Muftija i Nj. E. veleposlanica razgovarali su o mogućnostima razvoja i širenja suradnje, posebice u polju obrazovanja gdje se razgovaralo o potrebi izučavanja arapskog jezika, kao i održavanja znanstvenih skupova na kojima bi se obradile teme s ciljem približavanja učenja islama, islamske kulture i civilizacije te poticanja i jačanja međureligijskog dijaloga u javnosti.

(islamska-zajednica.hr)