A+ A A-

Ramazanske aktivnosti u Bosanskom Novom

Posjeta profesora Cazinske medrese

U nedelju, 05.07.2015. godine, MIZ Bosanski Novi je ugostio profesore cazinske medrese " Džemaludin ef. Čaušević ", tačnije prof. Munir ef. Makića, prof. Zuhdiju ef. Handanovića i prof. Muhamed ef. Makića, profesore ahlaka, akaida i arapskog jezika. Nakon iftara u gradskoj džamiji profesori su zijaretili džemate Gornje Agiće, Hoziće i Suhaču te nakon teravih namaza prisutnim džematlijama se obratili ramazanskim nasihatima.

Posjeta profesora IPF-a iz Bihaća

U ponedeljak, 06.07.2015. godine, MIZ Bosanski Novi zijaretili su profesori sa Islamskog pedagoškog fakulteta u Bihaću i to dekan fakulteta dr. Fuad ef. Sedić profesor hadisa, dr. Izet ef. Terzić profesor da'we i savremene ideologije, Hamdija ef. Nesimović sekretar fakulteta te Bekir ef. Alić upravnik i ekonom fakulteta. Nakon iftara u gradskoj džamiji delegacija fakulteta posjetila je džemate Blagaj Rijeka, Urije, Vidoriju i Buljuk. Svojim obraćanjima, profesor Sedić u džamiji u Blagaj Rijeci, profesor Terzić u džamiji na Urijama, Hamdija ef. Nesimović u džamiji u Vidoriji i Bekir ef. Alić u džamiji u Buljuku istakli su ljepote ramazana i obaeveze iskorištavanja njegovih blagodati.

MIZ Bosanski Novi se zahvaljuje Islamskom pedagoškom fakultetu iz Bihaća, njegovim profesorima i osoblju na zijaretu našem Medžlisu.

 Podjela ramazanskih, poklon, paketa u suradnji sa Vakufskom direkcijom

MIZ Bosanski Novi u suradnji sa Vakufskom direkcijom iz Sarajeva, Direkcijom vakufa Republiike Turske te Međunarodnim forumom solidarnosti EMMAUS iz Doboj Istoka podijelio je ovih dana 50 ramazanskih poklon paketa čija ukupna vrijednost prelazi preko 2 000 KM. Riječ je paketima prehrambeno-higijenskog sadržaja koji po svom sadržaju ukazuju na kvalitet i kvantitet, odnosno koji ukazuju da će korisnici biti zadovoljni. Ovo je nastavak ramazanskih aktivnosti Medžlisa Bosanski Novi. Podsjećanja radi, nedavno je, Novljanima, uručeno 60 ramazanskih poklon paketa Udruženja Semerkand iz Turske.

  • 11