A+ A A-

Iftar za prijatelje Islamske zajednice u Goraždu

U utorak, 07. jula 2015. godine, u Islamskom kulturno obrazovnom centru u Goraždu, u organizaciji Muftijstva goraždanskog i Medžlisa Islamske zajednice Goražde, upriličen je iftar za prijatelje Islamske zajednice.

08 07 2015 05 mu mo ift prij 1

Domaćini iftara bili su muftija goraždanski Remzija ef. Pitić, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Goražde Rasim ef. Džafić i predsjednik ovog medžlisa mr. Kenan Kanlić.

Pozvani kao prijatelji Islamske zajednice, iftaru su prisustvovali premijer Bosansko-podrinjskog kantona Goražde mr. Emir Oković, načelnik Općine Goražde dr. Muhamed Ramović, te predstavnici privrednih subjekata sa područja Muftijstva goraždanskog i šire. Iftaru je prisustvovao i rukovodilac Ureda za zekat Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini mr. Elnur Salihović.

U svom obraćanju muftija Remzija ef. Pitić prisutnima je zahvalio za njihov doprinos općoj dobrobiti i jačanju društva u kojem živimo, posebno podršci u realizaciji projekata Islamske zajednice. Govorio je i o zekatu i sadedatu-l-fitru, naglasivši potrebu ispravnog razumijevanja vjerskih dužnosti zekata i sadekatu-l-fitra, te potrebu jačanja fonda Bejtu-l-mal Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

O zekatu i sadekatu-l-fitru govorio je i rukovodilac Ureda za zekat mr. Elnur Salihović.

Iftaru je prethodio zajednički akšam-namaz u Kajserija džamiji, te druženje do jacije i teravih-namaza.

Dženan Imamović