A+ A A-

Muftija travnički sa profesorima Elči Ibrahim-pašine medrese posjetio Gornji Vakuf i Novi Travnik

Posjeta Gornjem Vakufu

U nedjelju 05. jula 2015. godine upriličen je iftar u MIZ Gornji Vakuf za profesore Elči Ibrahim-pašine medrese na čelu sa muftijom travničkim dr. Ahmed-ef. Adilovićem.

08 07 2015 04 mu tr pos gv nt 1

Nakon akšam-namaza u džamiji Mehmed-bega Stočanina, muftija, profesori, imami i predstavnici medžlisa i općine, iftarili su u restoranu Kazablanka. U lijepoj ramazanskoj atmosferi uvaženom skupu se obratio muftija dr. Ahmed-ef. Adilović, a ispred domaćina glavni imam Enes-ef. Omerović.

Prema ustaljenom rasporedu, muftija i profesori su raspoređeni u 8 džemata kako bi klanjati teraviju-namaz i tom prilikom održali prigodna predavanja. Muftija dr. Ahmed-ef. Adilović je bio u džematu Batuša i održao prigodno predavanje u povodu mubarek ramazana i predstojećeg otovorenja džamije u ovom džematu. Uvaženi Muftija je pozvao džematlije ovog lijepog džemata da se maksimalno uključe u aktivnosti oko otvorenja, kako bi sve proteklo u najboljem redu. Nakon teravije i održanih predavanja, profesori i imami su nastavili druženje u prostorijama medžlisa IZ Gornji Vakuf. 

Posjeta Novom Travniku

08 07 2015 04 mu tr pos gv nt 2Dana 03.07.2015. godine na području Medžlisa IZ Novi Travnik u sklopu planiranih ramazanskih aktivnosti Muftijstva travničkog  upriličena je posjeta muftije travničkog dr. Ahmeda-ef. Adilovića i  profesora Elči Ibrahim-pašine medrese.

Muftija i profesori su posjetili džemate Medžlisa  Novi Travnik te su  tom prilikom ujedno imamili i klanjali džumu – namaz.  Muftija dr. Ahmed-ef. Adilović je posjetio džemat Orašac, mr. Safet Durguti džemat Sinokos, dr. Muharem Dautović džemat Čakići, dr. Fadil Bektaš džemat Pečuj, prof. Omer Meštrovac džemat Trenica i mr. Asim Hodžić džemat Kasapovići.

Nakon obavljene džuma-namaza u Šenkovićima Muftija je sa predsjednikom Medžlisa IZ Novi Travnik obišao staru džamiju u džematu Šenkovići koja je sagrađena još u XV stoljeću.

(www.muftiluk-tr.ba