A+ A A-

Čelić: Zajednički iftar u džematu Brnjik

Džematski odbor čelićkog džemata Brnjik sa imamom Avdijom ef. Ramićem u okviru ramazanskih aktivnosti ima upisanu aktivnost i  upriličenje iftara. Shodno tome dana 04.06.2015. god. u džematu Brnjik Medžlis Islamske zajednice Čelić upriličen je zajednički iftar za sve članove ovog džemata a i šire kako bi se osjetila blagodat ramazana i radost iftara.

Ezanom se oglasio kraj posta kako bi se prekinuo post samim sunnetom Poslanika a.s. tj .hurmama nakon čega je obavljen akšam namaz da bi se poslije pristupilo i samom iftaru. Ono što je cilj ovog iftara osim duhovnosti ujedno je i cilj druženje i aktiviranje omladine, pa se tako ovaj džemat može pohvaliti da je svu organizaciju oko iftara na sebe preuzela omladina dok su hranu pripremile hanume iz ovog džemata.

Na kraju se obratio imam ovog džemata Avdija ef. i zahvalio se prvo Gospodaru i zamolio za kabul kako posta tako i iftara, a poslije se zahvalio i samom odboru pa i omladini i zamolio Gospodara da ovakvih iftara bude još ubuduće u zdravlju i veselju.

A.R.

  • iftariftar