A+ A A-

Iftar Muftijstva goraždanskog za aktiviste Islamske zajednice

U srijedu, 01. jula 2015.godine, u zgradi Islamskog kulturno obrazovnog centra u Goraždu je upriličen  iftar Muftijstva goraždanskog za dvije stotine postača.

Iftaru su prisustvovali glavni imami i predsjednici svih osam medžlisa Islamske zajednice koji pripadaju Muftijstvu goraždanskom, članovi Sabora Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini sa područja ovog muftiluka, članovi Izvršnog odbora Medžlisa Islamske zajednice Goražde, zastupnici džemata u Skupštini Medžlisa Islamske zajednice Goražde, članovi džematskih odbora džemata Medžlisa Islamske zajednice Goražde, nastavnici i profesori islamske vjeronauke u osnovnim i srednjim školama na području Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, članice Asocijacije žena Medžlisa Islamske zajednice Goražde, grupa Sudanaca koji zbog posla trenutno borave u Goraždu i hafiz iz Republike Turske koji je ovoga ramazana gost Muftijstva goraždanskog.

Iftaru je prethodilo klanjanje zajedničkog akšam-namaza u Kajserija džamiji u Goraždu, a potom prigodno druženje poslije iftara pred teravih-namaz.

Dženan Imamović

  • 0101