A+ A A-

Direktor Uprave za vjerske poslove posjetio Medžlis IZ Kakanj

U okviru svojih ramazanskih aktivnosti direktor Uprave za vjerske poslove Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini mr. Nusret ef. Abdibegović u nedjelju 28.06.2015. godine posjetio je Medžlis IZ-e Kakanj.

U okviru svoje posjete održao je pred podne namaz predavanje u prepunoj Čaršijskoj džamiji. Direktor Abdibegović je govorio o ramazanskom postu sa posebnim aspektom na njegovu ulogu u životu vjernika. On je takođe istakao važnost očuvanja jedinstva zajednice kroz čuvanje džemata i uvažavanja njenih autoriteta, institucija i aktivnosti, te posebno podvukao potrebu izvršavanja obaveze zekata i sadekatul-fitra kroz instituciju i uplatu u Rijasetov fond Bejtul-mal iz kojeg se sistemski pomažu najpotrebnije kategorije u društvu.

Poslije predavanja i obavljenog podne namaza, direktor Abdibegović je obišao zgradu islamskog centra u izgradnji u sklopu kojeg će biti upravna zgrada Medžlisa IZ Kakanj, mektebske prostorije džemata Čaršijske džamije, prostorije za edukativno djelovanje žena i omladine, te ostali sadržaji za islamske i edukativne aktivnosti.

E.I.

  • 11