A+ A A-

Muftija tuzlanski u ramazanskoj posjeti Medžlisu IZ Zvornik

Muftija tuzlanski Vahid ef. Fazlović je 22. juna ove godine posjetio Medžlis Islamske zajednice Zvornik.

Ovom prilikom muftija Fazlović se susreo sa imamima Medžlisa Islamske zajednice  Zvornik. Tokom razgovora aktualizirana su važna pitanja iz brojnih segmenata rada Islamske zajednice.

Nakon zajedničkog akšam-namaza u džamiji Karakaj, čije otvorenje je zakazano za 2. avgust 2015., organiziran je zajednički iftar. Donatori iftara su bile sestre Balul, koje su vakifi džamije Zamlaz u Zvorniku, a posredstvom udruženja "Most povjerenja". Na iftaru su osim aktivista Islamske zajednice i imama bili prisutni predstavnici političke vlasti sa nivoa entiteta, kantona i općina, privrednici,  te predstavnici kulturnih, nevladinih udruženja i medija.

Muftija tuzlanski teravih-namaz je klanjao u Riječanskoj džamiji, a nakon namaza se obratio džematlijama. Također su ramazanski vaizi Muftijstva tuzlanskog večeras su posjetili džemate  Klisu, Kraljeviće i Vitinicu te održali prigodne besjede.

  • 0101

Završavaju se radovi na izgradnji džamije u Cerskoj

U Muftijstvu tuzlanskom Vahid-ef. Fazlović, muftija tuzlanski, dana 23. juna ove godine razgovarao je sa predstavnicima Medžlisa Islamske zajednice Vlasenica Nurdin-ef. Grahićem, glavnim imamom i Mujom Hadžiomerovićem, predsjednikom, te članovima Građevinskog odbora za igradnju džamije u džematu Cerska: Begom-ef. Selimovićem, Muamer-ef. Jusupovićem i Mušanom Čelebićem.

Gosti su muftiju Fazlovića upoznali sa dostignutim nivoom radova na izgradnji džamije, vakufske kuće, abdesthane i šadrvana u Cerskoj i mesdžida u Gobeljama. Konstatovano je da bi svi radovi tebalo da budu završeni do polovine mjeseca jula, kako bi džamija mogla biti otvorena 1. augusta ove godine, a mesdžid u Gobeljama krajem mjeseca augusta.

Muftija Fazlović je pohvalio aktivnosti džematlija Cerske koji su za nekoliko mjeseci uspjeli izgraditi nekoliko objekata potrebnih za nesmetano funkcioniranje džemata, a nakon prošlogodišnjeg klizišta i potpunog rušenja postojeće džamije.

(www.muftijstvotz.ba)

  • 0101