A+ A A-

Ramazanske aktivnosti Muftije sarajevskog

Posjeta džematu Istiklal džamije u Sarajevu

U petak 19. juna 2015. godine, muftija sarajevski dr. Enes-ef Ljevaković, posjetio je džemat Istiklal džamije u Sarajevu, kojom prilikom je  prije teravih-namaza održao predavanje.

22 06 2015 06 mu sar akt 1

U svom obraćanju Muftija je u svjetlu Kur’ana i hadisa istakao značaj ramazanskog posta, ali i posebnu vrijednost ramazanskih dana i noći.  U drugom djelu predavanja Muftija je ukratko, prisutne podsjetio na osnovne fikhske propise  u vezi sa postom.

Iftar u organizaciji Muftijstva sarajevskog

22 06 2015 06 mu sar akt 2

Muftijstvo sarajevsko je u subotu 20. juna 2015. godine, u restoranu Hotela Emiran organiziralo iftar, na kojem su pored  domaćina iftara muftije sarajevskog, dr. Enes-ef. Ljevakovića , prisustvovali predsjednici medžlisa i glavni imami Sarajevskog muftiluka, privrednici, te predstavnici političkog života Grada Sarajeva. Nakon iftara Muftija je posjetio džemat Dobrinja III.

Obilježavanje 23. godišnjice stradanja Bošnjaka na području Kalinovika

Posjetama Osnovnoj školi “Ljutica Bogdan” i Barutnom magacinu, objektima koji su tokom minulog rata u Bosni i Hercegovoni bili pretvoreni u logore, u Kalinoviku je u nedjelju 21. juna 2015. godine, obilježena 23. godišnjica zločina nad bošnjačkim stanovništvom tog kraja.

22 06 2015 06 mu sar akt 3

Tokom obilježavanja godišnjice stradanja, prisutnima su se obratili Samir Vranović predsjednik Udruženja Istina Kalinovik-92, te predsjednik Saveza Logoraša BiH, Jasmin Mešković. Na kraju obilježavanja 23. godišnjice, prisutnima se obratio muftija sarajevski dr. Enes-ef. Ljevaković, koji je u svome govoru podsjetio na važnost sjećanja na naše šehide, ali i podučavanja  mlađih naraštaja ratnim događajima sa područja cijele Bosne i Hercegovine.

(www.muftijstvosaraj.com)